Premio van Son / Autobanden Van Son

Velgreparatie

Stoeprandschade verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Heeft u een diepe kras of een zogenaamde pit in de velg, of nog erger, stoeprandschade is er bij Autobanden Van Son geen man overboord. Een professionele velgenreparatie bied in de meeste gevallen een uitstekende oplossing!

Enkele veelvoorkomende schades en het bijhorende herstelproces:

Stoeprandschade

Een veelvoorkomende schade is de stoeprandschade. Bij stoeprandschade ontstaan er vaak diepe krassen in de velg. In de meeste gevallen kunnen deze krassen door ons verwijderd worden. Kleine krassen worden afgedraaid, terwijl bij diepe krassen de velg eerst wordt opgelast en aansluitend wordt afgedraaid. Tot slot kan de velg opnieuw worden gepolijst of gespoten.

Geoxideerde velgen

Velgen kunnen na verloop van tijd gaan oxideren, wat betekent dat het materiaal wordt aangetast. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals weersomstandigheden of slecht onderhoud. Bij gepolijste velgen wordt de oxidatie uit de velg geschuurd en wordt de velg vervolgens opnieuw gepolijst. Bij een gespoten velg wordt de velg eerst gestraald waarna een grondlaag wordt aangebracht. Aansluitend kan de velg in elke gewenste kleur worden gespoten.

Vervormde velgen

Wie te hard over een obstakel of door een kuil rijdt kan een deuk oplopen in de velgen. Gelukkig is ook hier iets aan te doen, het zogenaamde “richten”. Richten is het repareren van een gedeukte of verbogen velg. 95% van alle gedeukte velgen kunnen op deze manier een tweede leven krijgen. Helaas is het in enkele gevallen niet mogelijk.