Premio van Son / Autobanden Van Son

Remmen vervangen

Remmenservice

Bent u het met ons eens dat de remmen tot de belangrijkste onderdelen van uw auto behoren? De remmen van uw auto zijn onderhevig aan slijtage. Met versleten remmen doorrijden is gevaarlijk en kan leiden tot ongevallen en onnodig dure reparaties. Daarom is het verstandig uw remmen daarom regelmatig te laten controleren door Van Son Banden en Onderhoud.

Zijn uw remmen versleten?

De remmen van uw auto slijten geleidelijk, elke keer dat u uw auto gebruikt. Verschillende onderdelen van uw remmen kunnen versleten raken, zoals remblokken, rem-schijven, remschoenen en wielremcilinders, maar ook de remolie gaat niet levens lang mee. Alle onderdelen van het remsysteem van uw auto moet dus in orde zijn om goed en veilig te kunnen functioneren. Laat uw remmen daarom regelmatig controleren.

Uw remmen laten controleren

Van Son Banden en Onderhoud adviseert dan ook om uw  remmen door ons te laten controleren als u één of meer van de volgende symptomen opmerkt. Is er sprake van een langere remweg? Kunt u het rempedaal erg ver intrappen? Trilt uw stuur tijdens het remmen? Hoort u een piepend/krakend geluid tijdens het remmen? Deze signalen wijzen zeer waarschijnlijk op een slecht functionerend remsysteem.

Rem olie

Wanneer weet u of uw Remolie aan vervanging toe is? Het kan zijn dat u merkt dat de remweg langer is dan normaal, of dat de remmen “sponsig” aanvoelen, laat daarom regelmatig uw remolie controleren bij van Son banden en onderhoud, remolie trekt namelijk vocht aan. Van Son banden en onderhoud raadt aan elke twee jaar uw remolie te vervangen. wij beschikken over de juiste apparatuur om uw remolie te testen.