Premio van Son / Autobanden Van Son

Uitlijnen

Waarom het uitlijnen belangrijk is

De wielen van uw auto zijn in nauwkeurig bepaalde standen geplaatst voor een prettig weggedrag en een minimale bandenslijtage. Maar na verloop van tijd kunnen er in deze wielstanden afwijkingen ontstaan. Bijvoorbeeld als gevolg van het rijden over een grote steen, door diepe gaten in het wegdek of door hard contact met een stoeprand. Ook bij een aanrijding kan een wiel een klap hebben opgelopen. Daardoor is uw auto minder koersvast, dus minder veilig, en zullen de banden sneller onregelmatig slijten. Alleen al daarom is het verstandig om de uitlijning van uw wielen eenmaal per jaar bij Autobanden van Son te laten controleren.

Wat zijn de voordelen van uitlijnen?

  • Betere veiligheid en rijcomfort
  • Minder slijtage banden
  • Minder slijtage onderdelen
  • Lager brandstofverbruik

Wat kan er gebeuren bij een verkeerde uitlijning?

  • Minder veiligheid en rijcomfort
  • Verhoogde bandenslijtage, ze gaan minder lang mee
  • Snellere slijtage van de mechanische onderdelen
  • Hoger brandstofverbruik
  • Slechtere rijprestaties
  • Slechtere wegligging en stuurgedrag

Hoe weet ik dat er iets mis is?

U herkent een verkeerde uitlijning als u merkt dat uw banden aan de binnen- of buitenkant sneller dan gebruikelijk slijten. Het kan ook voorkomen dat uw auto naar één kant ‘trekt’ of dat hij zwaarder stuurt. Of het stuur staat scheef op een rechte weg.  Een auto is goed uitgelijnd als hij goed en soepel rechtuit rijdt. Heeft u twijfels over de uitlijning van uw auto? Kom dan naar Autobanden van Son voor een eerlijk advies.

Wat doet Autobanden van Son bij uitlijnen?

Bij een uitlijning meet onze specialist de wielstanden van uw auto. Indien nodig, corrigeren wij de afstelling van deze wielstanden volgens fabrieks-specificaties van de autofabrikant.

Kost een slechte uitlijning mij geld?

Ja, de wielstanden zijn niet correct, waardoor de banden niet meer gelijkmatig slijten en dus sneller aan vervanging toe zijn. Bij een slechte uitlijning neemt de rolweerstand ook toe waardoor het brandstofverbruik zal stijgen. Het is dus verstandig om uw auto regelmatig bij Autobanden van Son te laten controleren.

Hoe vaak uitlijnen?

Autobanden van Son adviseert u om minimaal eenmaal per jaar de uitlijning van uw auto te laten controleren. Met ruim 35 jaar ervaring en de nieuwste 3D apparatuur bent u bij Autobanden van Son aan het juiste adres.

Kan iedereen uitlijnen?

Nee. Uitlijnen is specialistisch werk. De autobranche verandert voortdurend  nieuwe merken, modellen en types zijn aan de orde van de dag. Vertrouw op de uitlijnexpertise van Autobanden van Son. Onze medewerkers worden continu getraind en beschikken over de meest actuele kennis op het gebied van uitlijnen.