Premio van Son / Autobanden Van Son

Advies

Banden voor de personenwagen

Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden, zijn goede banden onvermijdelijk. De autoband vormt immers het directe contact met het wegdek. Een band met de juiste bandenspanning en voldoende profiel is bijvoorbeeld net zo belangrijk als de remmen. Autobanden zijn tegenwoordig een HighTech product dat geschikt is voor vele weersomstandigheden.

De autoband als HighTech product

Autobanden zijn er in allerlei soorten en maten. De kwaliteit van de banden is dankzij toepassing van nieuwe technologieën en innovatieve productiemethoden de afgelopen decennia enorm gestegen. Met name de ontwikkeling van een betere rubbersamenstelling, de toepassing van de modernste karkasmaterialen en de aandacht die het loopvlak heeft gekregen zijn verantwoordelijk voor deze sterk toegenomen kwaliteit.
De moderne autoband mag dan ook gerust een HighTech product genoemd worden:

  • De rolweerstand is verminderd (lager brandstofverbruik)
  • Het geluidsniveau is gedaald
  • De slijtage is sterk verminderd
  • Het stuurgedrag is sterk verbeterd
  • Het comfort van de banden is sterk toegenomen
  • Onder alle weersomstandigheden

Prijs / kwaliteit

Dat de prijs van een band een belangrijk koopargument voor de consument is, is algemeen bekend. Toch wordt de kwaliteit van de technische dienstverlening, de voorlichting en de deskundige advisering steeds belangrijkers. Autobanden Van Son is niet voor niets een autobanden specialist! Vakmanschap en kennis op het gebied van montage, balanceren en uitlijnen zijn voor de huidge HighTech autobanden onontbeerlijk!

Meten van de profieldiepte

Voor het afvoeren van vocht, zoals regenwater, is voldoende profieldiepte op de autoband van levensbelang. Bij een nat wegdek geldt: Hoe meer profiel op een band, hoe meer en beter het water afgevoerd kan worden. U heeft met een ruim profieldiepte veel meer grip op de weg en daardoor een kortere remweg. Laat de profieldiepte van uw banden regelmatig controleren door een van onze specialisten. Bij een profieldiepte van 2 millimeter of minder dient een autoband direct te worden vervangen!